Gå direkt till innehåll
Actemiums elektriska landanslutning (OPS) möjliggör minskade partikelutsläpp i hamnar
Actemiums elektriska landanslutning (OPS) möjliggör minskade partikelutsläpp i hamnar

Pressmeddelande -

Actemium elektrifierar färjeanslutning i Nynäshamn

Actemium har mottagit ytterligare en order från Stockholms Hamnar för totalentreprenaden av en elektrisk landanslutning (OPS) i Nynäshamn. Actemium har sedan tidigare anlagt en OPS-anläggning i Nynäshamn år 2017 och Visby hamn år 2019.

Onshore Power Supply (OPS) är Actemiums marknadsledande och svensktillverkade lösning av elektriska landanslutningar för fartyg. Den miljövänliga OPS-anläggningen tillverkas i Actemiums fabrik i Stora Höga, strax norr om Göteborg. Anläggningen är certifierad i enlighet med IEC/ISO/IEEE 80005–1 och -2 och vi utför markarbeten, installationsarbeten på plats samt fjärrövervakning, drift och underhåll. På kajen installeras en fjärrmanövrerad kran för anslutning till färjan. Projektstart är 2020-09-18 och projektet väntas färdigställas 2021-07-31.

Vi är stolta över att leverera vår miljövänliga OPS-lösning till Nynäshamn på uppdrag av Stockholms Hamnar, och därmed fortsatt möjliggöra infrastrukturen för en miljövänligare hamntrafik i både Nynäshamn och Visby.

Om elektriska landanslutningar - Actemium Onshore Power Supply (OPS)

Med hjälp av våra svenskproducerade och marknadsledande elektriska landanslutningar (Actemium Onshore Power Supply) kan fartyg ansluta sig till det fasta elnätet när de anländer hamn, och därmed stänga av sina hjälpmotorer med minskade partikelutsläpp som följd.

Med en hög industriell precision bidrar Actemiums elektriska landanslutningar till att minska kostnader och miljöpåverkan i hamnar. Det minskade motorbullret förbättrar även arbetsmiljön för besättningen. Vi installerade världens första landanslutningen i Göteborgs hamn enligt den nya standarden år 2010, och är numera en av marknadsledarna inom OPS. Vi värdesätter och strävar efter långsiktiga kundrelationer, ett produktoberoende och en ständigt hög servicegrad.

Actemium har sedan tidigare levererat OPS-anläggningar i Kristiansand, Oslo, Göteborg, Trelleborg, Ystad, Karlskrona, Visby, Stockholm och Luleå.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Actemium erbjuder lösningar inom el, infrastruktur och automation. Vi bidrar till våra kunders utveckling för en bättre värld - på ett hållbart, säkert och effektivt sätt.

Med hög industriell precision elektrifierar vi Sverige och bidrar till energiomställningen. Vi utför vi elektriska installationer och instrumentation såväl som avancerade automationslösningar. Tack vare vårt breda nätverk av specialister kan vi ta oss an omfattande projekt och totalentreprenader. 

Actemium ingår i den franska koncernen VINCI Energies, med över 22 000 medarbetare och 400 affärsenheter globalt. Vi och hela VINCI har åtagit oss att minska våra utsläpp med minst 40% till 2030 jämfört med 2018 års nivåer. 

Kontakter

Anita Kastö

Anita Kastö

Presskontakt Kommunikationschef VINCI VINCI Energies Nordic VINCI Energies Nordic Actemium Sverige

Relaterat innehåll

Vår styrka – stora resurser, god teknisk kompetens och lokal förankring.

Vi på Actemium erbjuder hållbara och säkra totalåtaganden inom el- och automation. Vi vägleder våra kunder i deras utveckling för en bättre värld - på ett hållbart, säkert och effektivt sätt.

Med hög industriell precision utför vi elektriska installationer och instrumentation såväl som avancerade automationslösningar. Tack vare vårt breda nätverk av specialister tar vi oss an omfattande projekt och totalentreprenader.

Actemium ingår i den franska koncernen VINCI Energies, med över 22 000 medarbetare och 400 affärsenheter globalt.

Actemium

Knipplekullen 11
417 05 Göteborg
Sverige