Gå direkt till innehåll
Smart Energy Sommar Cup ska hålla en hög nivå där hållbarhet är i fokus.
Smart Energy Sommar Cup ska hålla en hög nivå där hållbarhet är i fokus.

Nyhet -

Actemium – samarbetspartner till Skidförbundets hållbarhetsarrangemang på rullskidor

Nationella cupen i längdskidor, där Actemium är stolt samarbetspartner, blir nu ett sommarkoncept även på rullskidor. Smart Energy Sommar Cup har hållbarhet i fokus.

Actemium arbetar med säkra samt hållbara lösningar och installationstjänster främst inom industrin. Den pågående energiomställningen är en viktig del i hur vi satsar framåt. Ett sätt att bidra till energiomställningen är att hitta samarbetspartners som arbetar mot samma mål. I arrangemanget Smart Energy Cup samarbetar vi för att inspirera, sprida och öka fokus kring hållbarhet på ett nytt sätt.

Ett av våra övergripande miljömål är att minska organisationens CO2-utsläpp med 40 procent till år 2030. Vi har även som mål att stötta och påverka kunder och samarbetspartners i den pågående energiomställningen för ett mer hållbart samhälle. Genom Smart Energy Cup kan vi inspirera och öka kunskapen inom de områden vi arbetar med” säger Ingemar Gustavsson, varumärkesansvarig Actemium Sverige.

Smart Energy Sommar Cup på rullskidor kommer att omfatta tävlingarna i Falun, SM-veckan i Linköping och Trollhättan Action Week. Starten för Smart Energy Sommar Cup blir den 2–3 juni på Lugnet i Falun. Här planeras två dagars tävlingar som inleds med ett distanslopp och avslutas med en sprint. Samtliga lopp kommer TV-sändas*.

”Innan samarbetet med Actemium kände jag inte till företagets erbjudande och kompetens inom hållbarhetsområdet. Nu faller det sig naturligt att vi har en samarbetspartner som bidrar med smarta lösningar, ställer höga krav och kommer med stor kunskap inom hållbarhet. Något som är mycket viktigt och användbart för att utveckla konceptet för tävlingarna” säger Malin Westhed, Marknadschef Svenska Skidförbundet, längd.

Det övergripande målet för Smart Energy Cup, som nu blir ett året runt-koncept, är att bli klimatneutralt senast 2026. Till sommararrangemanget återanvänds stora delar av materialet som tagits fram för vinterkonceptet, vilket gör att tävlingarna andas hållbarhet redan från start. Då konceptet är en del av befintliga tävlingar innebär det även en minimering av antalet resor, då de tävlande redan är på plats.

”Vi måste alla hjälpas åt för att vi ska kunna åka skidor även om 50 år. Vi vill på sikt genom Smart Energy Cup öka medvetenheten om frågor som påverkar klimatet och samtidigt inspirera andra att skapa liknande koncept” avslutar Malin.


*För att ta del av deltävlingarna visas de som livesändningar på Expressen och Bonnier News Local, samt på SVT (Linköping, SM-veckan) och TV4 (Trollhättan Action Week).

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Anita Kastö

Anita Kastö

Presskontakt Kommunikationschef VINCI VINCI Energies Nordic VINCI Energies Nordic Actemium Sverige

Relaterat innehåll

Vår styrka – stora resurser, god teknisk kompetens och lokal förankring.

Vi på Actemium erbjuder hållbara och säkra totalåtaganden inom el- och automation. Vi vägleder våra kunder i deras utveckling för en bättre värld - på ett hållbart, säkert och effektivt sätt.

Med hög industriell precision utför vi elektriska installationer och instrumentation såväl som avancerade automationslösningar. Tack vare vårt breda nätverk av specialister tar vi oss an omfattande projekt och totalentreprenader.

Actemium ingår i den franska koncernen VINCI Energies, med över 22 000 medarbetare och 400 affärsenheter globalt.

Actemium
Knipplekullen 11
417 05 Göteborg
Sverige