Gå direkt till innehåll
Actemium Sverige är stolt samarbetspartner i Smart Energy Cup - fotograf Alexander Ljungdahl
Actemium Sverige är stolt samarbetspartner i Smart Energy Cup - fotograf Alexander Ljungdahl

Pressmeddelande -

Actemium Sverige – stolt samarbetspartner i Smart Energy Cup

Sverigecupen i längdskidor, där Actemium är stolt samarbetspartner, har blivit till ett femårigt projekt med målet att göra tävlingarna klimatneutrala till år 2026. Satsningen går under namnet Smart Energy Cup och ska tillsammans med arrangörer, klubbar och samarbetspartners minska utsläppen för att uppnå klimatneutrala arrangemang år 2026.

Genom samarbetet med längdlandslaget kan vi göra skillnad för att kommande generationer ska få uppleva snörik skidåkning. Smart Energy Cup är ett sätt att mäta hur omställning kan göras och vilken påverkan det i sin tur har för klimatet. För Actemium Sverige är den pågående energiomställningen en viktig del i hur vi satsar framåt, säger Robert Persson, affärsenhetschef inom Actemium.

Smart Energy Cup genomförs på fem svenska platser under vintern och fungerar som uttagningstävlingar för att forma lag exempel till världscuper och de Olympiska Spelen. Sista helgen i januari gick tredje deltävlingen av stapeln i Torsby.

- Nu hjälps vi åt för att fortsätta kunna åka skidor på snö om 50 år. Smart Energy Cup kommer att mäta utsläppen för alla som är involverade i cupen och genom utbildning ska tävlingarna minska utsläppen och genomförs klimatneutrala senast år 2026 , säger Malin Westhed, Marknadschef Svenska Skidförbundet längd.

- Med Smart Energy Cup vill vi skapa en plattform som är mer kommunicerbar klubb till klubb, där man kan jämföra resultat
, säger Björn Sandström hållbarhetskonsult och elitskidåkaren. Han fortsätter;

- Att se utsläppsminskningarna där jag vuxit upp, ute på tävlingsarenan, i skogarna och elljusspåren det är väldigt positiv
t, menar Björn.


För att ta del av deltävlingarna visa de som livesändningar från samtliga tävlingsorter i Expressen och Bonnier News Local.

www.skidor.com/langdakning

Större. Bättre. Tillsammans. – För ett hållbart skidklimat!

Ämnen

Kategorier


Vi vägleder våra kunder i deras utveckling för en bättre värld - på ett hållbart, säkert och effektivt sätt. 

Vi är ett av Sveriges största varumärken inom automations- och elteknik specialiserade på hållbara och säkra totalåtaganden inom el och instrumentation. 

Med industriell precision arbetar vi i huvudsak med industrikunder inom hela värdekedjan av el- och automation. Vi utför även komplexa entreprenader inom andra segment där vår expertis efterfrågas.

Actemium ingår i den franska koncernen VINCI Energies, med över 22 000 medarbetare och 400 affärsenheter globalt.

Kontakter

Anita Kastö

Anita Kastö

Presskontakt Kommunikationschef VINCI VINCI Energies Nordic VINCI Energies Nordic Actemium Sverige

Relaterat innehåll

Vår styrka – stora resurser, god teknisk kompetens och lokal förankring.

Vi på Actemium erbjuder hållbara och säkra totalåtaganden inom el- och automation. Vi vägleder våra kunder i deras utveckling för en bättre värld - på ett hållbart, säkert och effektivt sätt.

Med hög industriell precision utför vi elektriska installationer och instrumentation såväl som avancerade automationslösningar. Tack vare vårt breda nätverk av specialister tar vi oss an omfattande projekt och totalentreprenader.

Actemium ingår i den franska koncernen VINCI Energies, med över 22 000 medarbetare och 400 affärsenheter globalt.

Actemium

Knipplekullen 11
417 05 Göteborg
Sverige