Gå direkt till innehåll
Omfattande avtal för Actemium vid Borealis krackningsanläggning

Pressmeddelande -

Omfattande avtal för Actemium vid Borealis krackningsanläggning

Worley har konstruerat ett nytt reningsverk för Borealis krackeranläggning i Stenungsund, Sverige. Actemium Sverige har fått det omfattande förtroendet för bland annat utförande av kyla, ventilationsinstallationer, ställverk samt el- och instrumentinstallationer.

Actemium Sverige har blivit tilldelade avtalet för samtliga discipliner vid uppförandet av nya vattenreningsanläggningen på Borealis krackeranläggning i Stenungsund. På anläggningen i Stenungsund genomförs bland annat tester för förnyelsebart råmaterial. Krackern i Stenungsund är en av de modernaste och mest flexibla i Europa och visar vägen mot en mer klimatneutral verksamhet.

”I avtalet med Actemium för det nya reningsverket ingår ett omfattande el- och installationsprojekt, kyla, ventilation, och ställverk. För att hantera detta projekt, med kort projekttid, kommer vi ha stor hjälp av vårt industrinätverk* i Sverige. Totalt har vi resurssatt projektet med medarbetare från tre olika enheter,” säger Lars Roswall, affärsenhetschef för Actemium Process.

Projektet påbörjas den första juni i år och beräknas vara färdigställt till sista september.

Vi arbetar med säkra samt hållbara lösningar och tjänster inom industrin. Vår fördel många gånger är kraften och expertkunskapen från vårt nätverk och på så vis kan vi erbjuda skräddarsydda helhetslösningar, även med kort projekttid” avslutar Lars.


*Actemiums industrinätverk i Sverige består idag av 13 affärsenheter och är samtidigt en del av ett internationellt nätverk av över 400 affärsenheter globalt. Våra affärsenheter finns i över 42 länder runt om i världen. Våra 250 medarbetare i Sverige ingår i ett nätverk med över 22 000 medarbetare över hela världen.

Ämnen

Kategorier


Vi vägleder våra kunder i deras utveckling för en bättre värld - på ett hållbart, säkert och effektivt sätt. 

Vi är ett av Sveriges största varumärken inom automations- och elteknik specialiserade på hållbara och säkra totalåtaganden inom el och instrumentation. 

Med industriell precision arbetar vi i huvudsak med industrikunder inom hela värdekedjan av el- och automation. Vi utför även komplexa entreprenader inom andra segment där vår expertis efterfrågas.

Actemium ingår i den franska koncernen VINCI Energies, med över 22 000 medarbetare och 400 affärsenheter globalt.

Kontakter

Anita Kastö

Anita Kastö

Presskontakt Kommunikationschef VINCI VINCI Energies Nordic VINCI Energies Nordic Actemium Sverige

Relaterat innehåll

Vår styrka – stora resurser, god teknisk kompetens och lokal förankring.

Vi på Actemium erbjuder hållbara och säkra totalåtaganden inom el- och automation. Vi vägleder våra kunder i deras utveckling för en bättre värld - på ett hållbart, säkert och effektivt sätt.

Med hög industriell precision utför vi elektriska installationer och instrumentation såväl som avancerade automationslösningar. Tack vare vårt breda nätverk av specialister tar vi oss an omfattande projekt och totalentreprenader.

Actemium ingår i den franska koncernen VINCI Energies, med över 22 000 medarbetare och 400 affärsenheter globalt.

Actemium

Knipplekullen 11
417 05 Göteborg
Sverige