Gå direkt till innehåll
Actemium Energy AI  - AI-baserade lösningsmetoder och support inom energisektorn.
Actemium Energy AI - AI-baserade lösningsmetoder och support inom energisektorn.

Pressmeddelande -

Actemium lanserar ny affärsenhet - Actemium Energy AI

Actemium Sverige är stolta att få presentera den nya affärsenheten - Actemium Energy AI. Actemium Energy AI är en specialistaffärsenhet som kommer att arbeta med virtuell utveckling och AI-baserade lösningsmetoder och support inom energisektorn.

Actemium Energy AI kommer att bidra till att stärka Actemiums position på marknaden och diversifiera företagets erbjudande. Med affärsenhetens kompetens inom AI kommer den att vara en värdefull resurs för att bygga framtidens support och expertis inom virtuell teknik, optimering och simulering.

Genom att nyttja den senaste tekniken inom AI kan vi genomsöka stora datamängder för att upptäcka dolda lösningar. Oavsett om det handlar om att höja ett systems effektivitet eller att minska underhållsavbrott, står AI som ett nytt och viktigt verktyg där vi nu kan erbjuda en innovativ lösning för våra kunders behov” säger Léon Löwered, Head of Innovation and Technology som leder Energy AI tillsammans med Marie Kurtin, affärsenhetchef.

Fördelarna för Actemium är stora. Idag ser vi att det finns en brist inom AI kompetens. Här kommer vi nu med hjälp av Actemium Energy AI kunna bidra till hög teknisk kompetens och goda samarbeten för hela nätverket,” säger Thomas Fogelström Regionchef VINCI Energies Sweden West.

Den nya enheten består av ett dynamiskt team av erfarna civilingenjörer från framför allt fordonsindustrin och kommer växa under året med nya medarbetare. Läs mer och kontakta affärsenhetschef via nedan länk.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Vi vägleder våra kunder i deras utveckling för en bättre värld - på ett hållbart, säkert och effektivt sätt. 

Vi är ett av Sveriges största varumärken inom automations- och elteknik specialiserade på hållbara och säkra totalåtaganden inom el och instrumentation. 

Med industriell precision arbetar vi i huvudsak med industrikunder inom hela värdekedjan av el- och automation. Vi utför även komplexa entreprenader inom andra segment där vår expertis efterfrågas.

Actemium ingår i den franska koncernen VINCI Energies, med över 22 000 medarbetare och 400 affärsenheter globalt.

Kontakter

Anita Kastö

Anita Kastö

Presskontakt Kommunikationschef VINCI VINCI Energies Nordic VINCI Energies Nordic Actemium Sverige

Relaterat innehåll

Vår styrka – stora resurser, god teknisk kompetens och lokal förankring.

Vi på Actemium erbjuder hållbara och säkra totalåtaganden inom el- och automation. Vi vägleder våra kunder i deras utveckling för en bättre värld - på ett hållbart, säkert och effektivt sätt.

Med hög industriell precision utför vi elektriska installationer och instrumentation såväl som avancerade automationslösningar. Tack vare vårt breda nätverk av specialister tar vi oss an omfattande projekt och totalentreprenader.

Actemium ingår i den franska koncernen VINCI Energies, med över 22 000 medarbetare och 400 affärsenheter globalt.

Actemium
Knipplekullen 11
417 05 Göteborg
Sverige