Gå direkt till innehåll
Grusbacken 2, bild av Castellum
Grusbacken 2, bild av Castellum

Nyhet -

Actemium ansvarar för all elinstallation när Castellum installera nytt batterilager

Actemium har fått i uppdrag att installera ett omfattande batterilager som ska anslutas på en av Castellums fastigheter i Väla Södra, Helsingborg . Batterilagret har en kapacitet på 430 kW i effekt och 430 kWh i energi samt en vikt på cirka 6 ton.

Batterilagret kommer anslutas på fastigheten Grusbacken 2 i område Väla Södra. Syftet är att byggnaden ska bli en aktiv del i energisystemet genom att bidra till att jämna ut effektbalansen till det lokala elnätet, när det uppstår flaskhalsar.

”Genom att göra fastigheter till aktiva effektresurser kan vi gemensamt skapa en stabilare och mer robust el-infrastruktur, vilket kommer att ge fördelar på lång sikt” säger Mathias Svensson Teknisk förvaltare på Castellum

”Actemium är mycket stolta över att få möjlighet att bidra med vår expertis och kunskap inom teknik och installationen, vilket kommer att säkerställa att det nya batterilagret fungerar på optimal nivå och att det blir ett pålitligt tillskott till energisystemet i Helsingborg.” säger Conny Benke, Affärsenhetschef för Actemium i Helsingborg.

”Actemium har bistått som teknisk rådgivare till Castellum och då kommit med en rad förslag på förbättringar, vilket resulterat i att vi även kommer att ansvara för ett ställverksbyte under samma period som vi ansvarar för installationen av batterilagret”, berättar Jim Fri, Projektledare på Actemium i Helsingborg.

Ställverksbytet kommer att påbörjas omgående och färdigställas till sommaren 2024. Samtidigt påbörjas installationen av batterilagret för att färdigställas under sommaren 2024.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Anita Kastö

Anita Kastö

Presskontakt Kommunikationschef VINCI VINCI Energies Nordic VINCI Energies Nordic Actemium Sverige

Vår styrka – stora resurser, god teknisk kompetens och lokal förankring.

Vi på Actemium erbjuder hållbara och säkra totalåtaganden inom el- och automation. Vi vägleder våra kunder i deras utveckling för en bättre värld - på ett hållbart, säkert och effektivt sätt.

Med hög industriell precision utför vi elektriska installationer och instrumentation såväl som avancerade automationslösningar. Tack vare vårt breda nätverk av specialister tar vi oss an omfattande projekt och totalentreprenader.

Actemium ingår i den franska koncernen VINCI Energies, med över 22 000 medarbetare och 400 affärsenheter globalt.

Actemium

Knipplekullen 11
417 05 Göteborg
Sverige