Gå direkt till innehåll
 Rotterdams hamn i Nederländerna.
Rotterdams hamn i Nederländerna.

Blogginlägg -

OPS - accelererar miljöomställningen

För att avsevärt minska utsläppen av växthusgaser från fartyg kommer strömförsörjningen vid kajen att bli standard i EU till år 2030.

Onshore Power Supply, det vill säga strömförsörjning vid kajen, är en mer miljövänlig lösning för strömförsörjning. I hela Europa arbetar många VINCI Energies-företag i denna riktning. Bland annat Actemium i Sverige, som just nu arbetar med en unik lösning för att elektrifierar oljetankfartyg i ATEX-zoner i Göteborgs hamn.

Till 1 januari 2023 ska ett fartyg, som ligger vid anlöpskajen i en hamn i en EU medlemsstat, anslutas till strömförsörjning vid kajen och använda den för alla sina energibehov när det ligger dockad vid kaj.

Läs mer om OPS och hur Actemium arbetar för att erbjuda OPS till hamnar runt om i Europa här

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Anita Kastö

Anita Kastö

Presskontakt Kommunikationschef VINCI VINCI Energies Nordic VINCI Energies Nordic Actemium Sverige

Relaterat innehåll

Vår styrka – stora resurser, god teknisk kompetens och lokal förankring.

Vi på Actemium erbjuder hållbara och säkra totalåtaganden inom el- och automation. Vi vägleder våra kunder i deras utveckling för en bättre värld - på ett hållbart, säkert och effektivt sätt.

Med hög industriell precision utför vi elektriska installationer och instrumentation såväl som avancerade automationslösningar. Tack vare vårt breda nätverk av specialister tar vi oss an omfattande projekt och totalentreprenader.

Actemium ingår i den franska koncernen VINCI Energies, med över 22 000 medarbetare och 400 affärsenheter globalt.

Actemium

Knipplekullen 11
417 05 Göteborg
Sverige